Hur blir jag en bättre chef?

 

Förra posten handlade om att starta eget. Men vad händer sen? när företaget växer måste även du som person växa i din roll. I uppstart och vid de första anställningarna så är en chefsutbildning kanske inte så viktigt. Du jobbar jämsides med dina kollegor och gör samma saker, allt flyter på och affärsverksamheten växer förhoppningsvis.mark-516277_1920

Det är nu som det börjar bli knivigt. Ju fler anställda, ju mer chef måste du bli. Självklart så ska man fortsätta vara vän med alla anställda men nu måste man sätta mer krav, tilldela jobb och utvärdera dina anställda. Nu kan det vara värt att gå en ny som chef utbildning. Jag gick förra hösten på just detta hos Advantum och blev positivt överraskad. Att få jobba i grupp med fler nyblivna chefer gav mig mer självförtroende i min nya roll som chef över mina tidigare kollegor. Ett moment var att efter kursen be de anställda utvärdera mig som chef med mina plus och minus.

Kontentan blev att jag är mycket mer uppskattad chef nu efter kursen eftersom jag blev av med några dåliga sidor och även lärde mig en massa nytt. Jag rekommenderar kursen helt klart och hoppas fler får upp ögonen för liknande kurser då det hjälper dig, dina anställda och i slutändan hela företaget.