Hitta rätt när du startar eget

Jag har tidigare pratat om jobbannonser och hur man kan hitta jobb, i detta inlägg tänkte jag fokusera lite mer på att starta eget.

Att starta eget kan vara tungt och enormt tidskrävande till en början men på sikt är det nog career or new opportunity concept, business backgrounddet mest lärorika du kan göra för att utveckla dig själv. För att hela tiden se till att ligga i framkant med ditt företag så krävs det att göra en ordentlig konkurrens analys för att se hur du skall nischa in dig för att få den avkastningen som du vill ha. Att bara köra på utan att se vad som händer på marknaden kan sluta i katastrof, jag har själv startat och misslyckats en gång i tiden men nu i efterhand så lärde jag mig av mina misstag och trillade inte i samma fälla nästa gång.

 

Det största hindret förutom att se över konkurrensen är att hitta rätt firmor för all runtomkring utrustning men det jag lärt mig under min tid som egenföretagare är att  skaffar man en bra kontakt med en annan firma så skall man värna om den. Som till exempel när jag startade mitt första butik så visste jag ingenting om hur det gick till för att skaffa kortterminal så man kunde betala med kort, jag kom i kontakt med direct2internet.com som gjorde en totallösning för min lilla butik. Nu när jag startat min Webb-butik så kontaktade jag samma firma som då och jag hade otroligt tur att de precis börjat sälja en säker betalväxel för internet, allt kunde lösas smärtfritt vid byte! Kom ihåg att bra kontakter i affärsvärlden är väldigt viktigt.

 

Nu låter det som att det bara är negativa delar att starta eget företag men det är det absolut inte, jag har misslyckats en gång vilket ändå var kul och lärorikt. Denna gång har jag mitt absoluta drömjobb och min tredje anställda startar nu på måndag!